ZONDAG 7 MAART 2021 OOLDERHOF ROERMOND

AMBASADEURS

Graag stellen wij de ambassadeurs van het Limburgs Piano Festival aan u voor. Wij zijn er trots op dat we deze geweldige ambassadeurs ook in 2018 weer aan onze zijde hebben. De rol van de ambassadeurs is heel belangrijk. Zij zullen alle deelnemers buiten mededingen, indien zij dat zelf graag willen, een workshop aanbieden waarin het opgevoerde pianospel geëvalueerd wordt en er tips en aanbevelingen worden gegeven.

Ik studeerde piano in Valencia (Spanje). Op advies van orkestdirigent Miquel Rodrigo i Tamarit (Luchtmacht kapel) ben gaan studeren aan het Maastrichtse conservatorium onder begeleiding van de befaamde Professor Tonie Ehlen.

Sinds 2003 ben ik actief met het begeleiden van jonge internationale piano talenten. Sinds 2006 ben ik docent methodiek piano, auditieve training en piano begeleiding aan het conservatorium Maastricht.

In 2011 is de pianotalentenklas opgenomen in het curriculum van het Conservatorium. Deze studenten zijn zeer succesvol en treden op talloze podia in Nederland op en winnen vele prijzen tijdens landelijke concoursen.

Daarnaast ben ik ook docent aan de Heerlense muziekschool en heb ik diverse projecten verzorgt voor Zuyd Hogeschool, de gemeente Heerlen en EPTA Nederland. Privé geef ik pianoles en workshops improvisatie voor kinderen, studenten en volwassenen.
Maar heel belangrijk voor mijn rol als ambassadeur is dat ik ook zelf als solist tijdens concerten gespeeld. Onder andere onder begeleiding van Miquel Rodrigo i Tamarit, Joaquin Jerico en Hilari Garcia.

Sinds 2009 ben ik betrokken bij Europese projecten zoals Grundtvig en AFITA in samenwerking met de directeur van het conservatorium van Alcañiz Pablo Castañe in de provincie van Aragon (Spanje).

 

Ik heb als concertpianist veel concerten gegeven in binnen- en buitenland, waaronder Griekenland en Jordanië. Als pianist van het Mosa Trio (piano-viool-cello) heb ik een drukke internationale concertagenda. We hebben bijvoorbeeld in China en Italië gespeeld en we spelen vaak op radio en televisie. Dit jaar komt onze debuut-cd uit. Zowel solo als met het Mosa Trio heb ik veel (inter)nationale prijzen gewonnen. Als pianodocent ben ik verbonden aan het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard en geef ik les aan leerlingen van 4 tot 64 jaar!

Bram de Vree debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd. In 2009 voerde hij met Anna Pozdiejewa (viool) en Lisa Gaponenko (cello) Beethovens Triple Concerto uit met het Amman Symphony Orchestra in Jordanië. In 2010 speelde hij samen met Elisabeth Rikken het Concert voor 2 piano’s en orkest van Poulenc met het Conservatoriumorkest Maastricht o.l.v. Henk Guittart.

Bram gaf solorecitals in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Griekenland. Hij heeft radio- en televisieopnames gemaakt in Nederland en Jordanië, waaronder meerdere live uitzendingen op Radio 4. In 2010 heeft Bram zijn debuut-cd opgenomen met werken van Beethoven en Schumann.
Bram volgde lessen bij o.a. Ineke Bosch, Joop Celis en Mieke van der Aalst. In 2013 behaalde hij zijn Masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg.

Hij ontving lessen en masterclasses van gerenommeerde pianisten als Håkon Austbø, Valentina Berman, Paolo Giacometti, Jelena Bazova, Joop Albracht, Ronald Brautigam, Marja Bon, Rian de Waal, Ton Demmers, Andreas Frölich en Ralph van Raat.

In 2005 won Bram de 1e prijs op het Pianosociëteit Pianofestival. In 2006 won hij een 3e prijs op het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Bram was 1e prijswinnaar tijdens het Prinses Christina Concours 2009 in Maastricht en in 2010 won hij zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Music Award Maastricht. In 2013 werd hij samen met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden wereldkampioen in de hoogste Concertafdeling van het Wereld Muziek Concours (WMC) met o.a. de uitvoering van Stravinsky’s Petroesjka.

 

piano menu
Van Lier Posthumus notarissen
Rabobank logo

Dit is een initiatief van
Rotary Roermond Maas en Roer

www.rotary.nl/roermondmaasenroer