ZONDAG 7 MAART 2021 OOLDERHOF ROERMOND

Workshops

Méér dan noten!

Natuurlijk draait pianospelen en piano beluisteren om de klanken van de muziek. Als pianist moet je hiervoor je noten kunnen lezen en je techniek op orde hebben. Maar daarnaast is het ook heel erg belangrijk dat jouw houding en uitstraling op het podium van topkwaliteit is. Om deze reden bieden wij tijdens het Limburgs Piano Festival twee geweldige workshops aan.

 

Yoga tegen stress bij optreden door Cindy Heemels

Wist je, dat je de baas kan zijn over je eigen zenuwen?

In deze workshop kun je door oefeningen ervaren op welke manier het mogelijk is. Balans brengen in lichaam en geest is heel belangrijk. De ademhaling speelt daarbij een cruciale rol. Hier van kunnen mensen, die op het podium staan zeer veel profiteren. Bewust omgaan met je ademhaling betekent je lichaam in een conditie te brengen, dat je geestelijke prestatie op het podium optimaal wordt.

Voor volwassenen kinderen en voor kind-ouder.

Deze oefeningen kun je direct in de praktijk brengen als je deelneemt voorafgaand aan je optreden. Maar je kunt wat je in de workshop leert later ook toepassen. NIet alleen als je zenuwen hebt voor een optreden maar ook voor een proefwerk of examen.

Op deze belangrijke dag ben je wellicht niet zozeer gekleed voor een ervaring met yoga, maar daar heb ik uiteraard rekening mee gehouden. Daarom gaan we tijdens de workshop niet liggen maar doen we de oefeningen vanaf een stoel.

Klankbeelden door Linda Smolenaers

In deze workshop word je uitgenodigd om je beleving van een muziekstuk (KLANK) in kleuren, lijnen en vormen (BEELDEN) weer te geven. Het op deze manier uitdrukken van muziek geeft verdieping en vooral ook plezier omdat het spontaan, vrij en ‘op gevoel’ gebeurt. Keer op keer is het verrassend en inspirerend om te zien wat voor bijzondere kunstwerken er tevoorschijn komen. Na deelname aan deze workshop kun je de oefeningen thuis gebruiken bij een opname van muziek die je zelf speelt; je luistert en beleeft het muziekstuk eens op een andere manier.
We werken met kleurpotloden, wascokrijtjes en papier. Voor schorten wordt gezorgd, dus je kleding wordt niet vies. De workshop duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier.
Van tevoren aanmelden is voor deze workshop niet nodig. Deze activiteit zal gedurende de dag meerdere malen gegeven worden en zal steeds van te voren aangekondigd worden.
In elke sessie is plaats voor 10 deelnemers.
Leuk voor kinderen én volwassenen, pianisten én niet-pianisten!
De workshop wordt gegeven door Linda Smolenaers. Zij is pianiste, pianolerares en kunstzinnig coach en ze vindt het fantastisch om deze manier van muziek beleven met anderen te delen.

Ingrediënten van muziek door Alejandro Serena Llinares

In deze verfrissende workshop gaan wij samen reizen naar de fascinerende wereld van de ingrediënten binnen de muziek.

De thema’s die op een vriendelijke en inspirerende manier aan bod gaan komen zijn:

-Hoe levendig is het ritme en wat doet dat met  ons?
-Wat is de harmonie in de muziek en waar   brengt die ons naar toe in de compositie?
-De ziel van de toonsoort als kader voor  de compositie.
-Het magnetisme van de intervallen en de  functie binnen een toonladder. Wat is de  afstand van een interval?
-Dynamiek versus intensiteit
-Retorica om te communiceren.

Het gaat in deze workshop over actief en passief luisteren met taal van actieve oefeningen.

Ik hoop jullie te ontmoeten.
Jullie liefde voor de muziek gaat na deze dag nog groter zijn.

Groetjes

Alejandro Serena
Docent Jong talentenklas Conservatorium Maastricht

Aanmelden

Deelname

Deelnemen aan het festival kost slechts € 19,95. Hiervoor heb je toegang tot álle onderdelen van het festival inclusief de uitvoering Charlie Chaplin.

Schrijf hier in voor workshops.

Wil je ook deelnemen aan het concours of optreden buiten mededinging.
Klik op het gewenste item voor meer informatie.

piano menu
Van Lier Posthumus notarissen
Rabobank logo

Dit is een initiatief van
Rotary Roermond Maas en Roer

www.rotary.nl/roermondmaasenroer